Avkopplande semester i Ski Chalets

När man nämner ordet chalet, ofta bilder av skidåkning i de schweiziska alperna kommer att tänka på, men man behöver inte åka till Schweiz eller vara en pro-skidåkare att uppleva en chalet semester! Att resa till någon skidort, vare sig i USA, Kanada eller Europa, kan stugor ger ett utmärkt tillfälle att koppla av, har en mugg varm choklad vid brasan, Spela spel och koppla av i isolering av snöiga berg omgiven av nära och kära eller främlingar om att bli nya vänner.

Ordboken definierar en stuga som en trä hem med en sluttande tak och överhängande takfoten, vanligt i Schweiz och andra områden i Alperna, men dessa dagar är det inte är begränsat till Schweiz alls. De flesta stuga eller loger byggd för att likna chalets i Alperna kallas chalets. I vissa delar av Quebec, är alla fritidshus byggt nära en skidbacke kallas en stuga, om inte dess byggt i traditionell stil.

Chalets användes ursprungligen av mjölkbönder i Europa under sommarmånaderna. För att förhindra att mjölk från att förstöra under transporten, skulle de stanna i stugor och göra mjölk eller ost. Under de första åren av 20-talet idén kom att använda dessa stugor som en semester, en förlängning av lantlig helgen. I början av sextiotalet, chalets var boende som man skulle dela med åtta eller tio gäster att dela.

Dela en chalet innebar också att dela en varmvattenberedare så att gästerna skulle tävla för att vara de första människorna tillbaka inuti efter hissar stoppas. De som kom efter den första tillbaka belönades med afternoon tea som ett tröstpris. Den varma te blev en stapelvara i chalet-levande och fortsätter än i dag med antingen te, varm choklad eller gott kvalitetsvin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *