Historien om utförsåkning

Långt innan skidåkning var en sport, har skidor faktiskt utnyttjas för både transport och jobba lika. Beläget i Sverige, är den äldsta skida som människan känner till korta, breda och tros vara cirka 4500 år gammal. Men gamla berg- och grottmålningar visar att skidorna kan ha funnits ännu tidigare än 4500 år sedan.

Ursprungligen resenärer eller jägare kan ha använt skidor sedan de används ganska ofta under de förlängda vintermånaderna i Skandinavien och norra Ryssland. Speed ​​var en icke-fråga när du gör de tidiga mönster av skidor som de behövs mer för att hålla människor på snön yta medan de flyttade runt och reste.

När man studerar historia utförsåkning, var folk infödda till regionen Telemark Norge krediteras med, på 1700-talet, med skidåkning och förvandla det till en sport. De är också krediteras med att uppfinna både Christie och Telemark vänder styra downhill härkomst speeds.And med en förkärlek för alpin backhoppning, dessa pionjärer förde in i existens disciplinerna nordisk och alpin skidåkning.

De distinktioner vi gör idag mellan olika skid discipliner gjordes inte för hundratals år sedan. I själva verket, tidiga återgivningar av skidor hade helt enkelt en känga som säkrades till din skid vid tån enda område, lämnar hälen fri att antingen flytta ner eller upp. Detta är nu vad vi kallar en nordisk stil ski.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *